Tuesday, March 13, 2007

تعيين حريم

تعیین حریم بنا:
1- تععین حریم منظری : این کار بر اساس ارتفاع بنا میباشد چنانکه میدانیم در کنار یک بنای تاریخی نباید ساختمانهایی با ارتفاع زیاد احداث شوند که بر بنا سایه اندازی داشته باشند. فاصله ساخت این بنا ها باید متناسب با ارتفاع بنا باشد به عبارتی دیگر اگر خواسته باشیم بناهایی با ارتفاع زیاد در کنار بنای تاریخی بسازیم باید فاصله مناسب را رعایت کنیم همچنین ما حق نداریم در کنار یک اثر تاریخی بنایی با سبک جدید بسازیم و حتی الامکان در صورت ساخت چنین بتایی باید نمای بنای ما با نمای بنای تاریخی هم خوانی داشته باشد.
به طوری که میدانیم و از نوشه های تاریخی بر می آید مصلا دارای محوطه بزرگی بوده است این محوطه خود یک حریم برای مصلا به شمار میرود که در مصلا رعایت شده است اما در طرف جنوب با خیابان کشی به این حریم تجاوز شده است. این خیابان هیچ گونه دسترسی برای مصلا به شمار نمی رود بلکه دسترسی به بنای مصلا از طرف شمال میباشد.
از طرف دیگر درخت کاری هایی که در محوطه انجام شده چون از درختانی است که در ارتفاع بسیار بلند میباشند به حریم منظری بنا تجاوز کرده است. به جای این درختان میتوان از درخت های کم قمت تری مثل توت استفاده کرد.
2- تععین حریم فنی: حریم فنی اثر نیز از دو وادی مورد تجاوز قرار گرفنه است اول اینکه با ایجاد کانال که هدف از آن دفع رطوبت احتمالی حاصل از باغچه و محوطه سازی می باشد به سیستم پی لغزشی در مصلا تجاوز شده است. دوم اینکه با احداث باغچه و درختکاری و آبیاری نادرست آن باعث رسیدن رطوبت به بنا شده ایم.
درخت کاری ها در بنا باید با فاصله مناسب باشد تا هم از ریشه دواندن آنها در پی جلوگیری به عمل آید و هم اینکه با آبیاری آنان باعث رسیدن به پی نشویم و یا برای باغچه هایی که احتیاج به آبیاری زیاد دارد عایق تعریف کنیم . عایق کاری ها باید با کندن کانال و دیوارچینی و عایق آن در اطراف باغچه ها باشد.

مورد دیگری را که در اینجا مد نظر داشت احترام به گذشته بنا است. به طوری که میدانیم مصلا در قدیم در خارج شهر و در جایی به دور از سر و صدا و همهمه بوده است. ولی هم اکنون با خیابان کشی هایی به یکباره یک محیط شلوغ را به یک محیط خلوت وارد کرده ایم ؟!

No comments: